FNPT II MMC repülőgép szimulátor

Az "Új generációs FNPT kategóriájú repülőgép szimulátor fejlesztése" címû projektet a repülés szimulációs piacon nagy múltra visszatekintő európai cégek indították. A konzorcium vezetője a magyar PearWilliams Hungary Kft. aki az elmúlt években elkötelezte magát kizárólag jogosított szimulátorokba szánt elsődleges kezelőszervek tervezésével és gyártásával, jogosításhoz és üzemeltetéshez szükséges szoftverek fejlesztésével, valamint komplett FNPT szimulátorok szállításával. A nemzetközi partnerünk professzionális hatósági jogszabályoknak megfelelő mûszerek és kabin alkatrészeket gyártásával foglalkozik.


A projekt célja olyan repülőgép szimulátorok gyártása, mely azon kívül, hogy maximálisan megfelel a hatóságok által előírt magas szakmai követelményeknek, megfelel a jelenleg még csak ajánlásként definiált jövőbe mutató szimulátor eszközökkel szemben támasztott követelményeknek is és ezzel iránymutatást adva a piac más szereplőinek számára.


A projekt létjogosultsága egyértelmûen a hatalmas világméretû pilóta hiány csökkentése, oly módon, hogy a legmagasabb úgynevezett Type Rated (típusfüggő) szimulátorokon kívül, olyan típus független, de magas színvonalú képzésekre alkalmas költséghatékony szimulátorokat gyártsunk, melyeket kisebb oktatószervezetek is megengedhessenek maguknak az oktatáshoz elengedhetetlen szimulátoros eszközök beszerzését, és ezzel is segítsük a fiatal pilóták képzését. Az általunk gyártott FNPT II MCC kategóriájú szimulátorok tipikusan azon képzésekre alkalmasak, melyek általában a légitársasági felvételi előtt szükségesek a kadétok számára.


A projekt másik kiemelten fontos célja, hogy Európában egyedülálló módon az EASA (Európai Légügyi Hivatal) által deklarált, egyenlőre ajánlásként megfogalmazott úgynevezett EBT (Evidence Base Tarining) -ekre alkalmas szimulátor berendezést gyártsunk, mely nem csak a piaci szereplőknek lehet példaértékû, de az általunk tervezett megoldások a jogalkotók számára is iránymutatást jelentsenek ezen a jövőbemutató területen.


A projekt megvalósítására létrejött nemzetközi konzorcium az európai kutatás fejlesztést támogató Eureka Network szervezettől EUREKA tanusítást szerzett.


Támogatás


Kedvezményezett neve: PearWilliams Hungary Kft. A projekt címe és célja: Új generációs költséghatékony repülőgép szimulátor fejlesztése jogosított képzőszervezetek számára Projekt azonosító száma: EUREKA_16-1-2016-0010 Támogatási összeg: 62,485 millió Ft A támogatás mértéke: 63,24 % A projekt tervezett befejezése: 2018.10.30.


 

Newsletter

Stay up to date with our current news
and developments. We never send
more than 2 emails / month.