A Stereocake egy kompakt szeteroszkópikus filmprodukciós rendszer, ami nem csak lehetővé teszi, hogy félprofesszionális kamerák használatával profi 3D filmet készítsünk, de összefogja és leegyszerűsíti a film felvételén dolgozó emberek munkáját.


A 3D filmezés hátteréről

Jó minőségű és kreatív 3D mozgókép felvételéhez két kamerára van szükség. Ezért a profi sztereoszkópikus képalkotás két kamerával történik és tetszőlegesen változtatható a lencsék távolsága. A két kamerának minden szempontból tökéletesen szinkronban kell lenniük: irány, látószög, élesség, sebesség, beállítások és expozició.


,,Jelenleg minden rendszer nagy, bonyolult és rendkívül drága, komoly szaktudást igényelnek és sok hibalehetőséget rejtenek.''Jelenleg minden rendszer nagy, bonyolult és rendkívül drága. Különálló céleszközökből építik fel a rendszereket, amelyek időigényesek, komoly szaktudást igényelnek és sok hibalehetőséget rejtenek.


A mi célunk egy olyan termék létrehozása, amely integrálja az összes különálló technológiát egy olyan szinergikus rendszerré, amely a 3D tartalom készítését tízszer gyorsabbá, tízszer kisebbé és tízszer olcsóbbá teszi. A StereoCake egy okos eszköz, amely leegyszerűsíti és segíti a jó minőségű 3D filmezést, ezáltal, a filmtörténetben először, elérhetővé teszi a teljes filmkészítő szakma számára a jó minőségű 3D tartalmak előállítását.
A projektről

A nemzetközi EUREKA szervezet által is elismert projekt terv megvalósítását két partnerünk, a svájci Gute Filme Switzerland és a magyar ProDSP Technologies segítségével kezdtük el. A projekt első szakaszának a célja egy olyan prototípus megépítése, amivel be tudjuk mutatni a rendszer legfontosabb funkcióit és szemléltetni tudjuk a flimet készítő stáb munkáját támogató intuitív felhasználói felületet. A fejlesztés során a munkát a következők szerint osztjuk szét:
Gute Filme Switzerland

A projekt ötletgazdája, biztosítja a termék koncepció alapjait a sztereográfiai "know-how"-t. Létrehozza az átfogó rendszer szintű specifikációt. A prototípus fejlesztési folyamat során biztosítja a minőség biztosítási szempontok érvényesülését. A proof-of-concept modell fejlesztése során a 3D rig rendszer és szakértelem biztosítása
ProDSP Technologies

A "proof-of-concept" modell Stereocake fő vezérlő egységének hardver és szoftver fejlesztési feladatai Mechanikai, elektronikai és beágyazott szoftveres fejlesztési feladatok összehangolása Új eljárások kidolgozása: - Parallax analízis módszerek kutatása - Élesség detektálási eljárások kutatása
PearWilliams

A felhasználói élmény modell kidolgozása A "proof of concept" modell. felhasználói kezelőfelületeinek megtervezése (drótvázak, dizájn) A négy különböző (sztereográfus, rendező, kamera asszisztens, néző) IPAD alkalmazás fejlesztése A fő vezérlőegység és IPAD alakalmazások közötti kommunikációt megvalósító interfész fejlesztése Új sztereoszkópikus kalibrációs eljárás kutatása.
Támogatás

Az teljes projekt első fázisának megvalósítására, a "Proof of Concept" prototípus kifejlesztésére egy pályázatot nyújtottunk be a Kutatási és Tecnológiai Innovációs Alap-nak (mai nevén Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap), akik azt támogatásra érdemesnek találták és összesen 36 072 625 forint támogatást ítéltek meg. A projekt pályázati forrással támogatott szakaszát a ProDSP Technologies-val közösen létrehozott konzorciummal valósítjuk meg.


Kedvezményezett neve: PearWilliams Hungary Kft. A Projekt címe: StereoCake - Költséghatékony sztereografikus film produkciós rendszer prototípus fejlesztése A Projekt azonosító száma: EUREKA_HU_13-1-2013-0042 Szerződött támogatás összege: 36 072 625 Ft A támogatás mértéke: 65,18 % A Projekt tervezett befejezése: 2015. 08. 01. 

Newsletter

Stay up to date with our current news
and developments. We never send
more than 2 emails / month.