Grants

PreDEM – Prevenciós szűrő vizsgálati rendszer kifejlesztése a demencia korai fázisú vizsgálatához

A PreDEM korai szűrésen és mesterséges intelligencia feldolgozáson alapuló kockázatelemzéssel, kognitív képességeket felmérő játékok és szemmozgást figyelő diagnosztikák használatával szűri majd a demencia első, másként észrevehetetlen jeleit.

A Stereocake egy kompakt szeteroszkópikus filmprodukciós rendszer, ami nem csak lehetővé teszi, hogy félprofesszionális kamerák használatával profi 3D filmet készítsünk, de összefogja és leegyszerűsíti a film felvételén dolgozó emberek munkáját.

A projekt első szakaszának a célja egy olyan prototípus megépítése, amivel be tudjuk mutatni a rendszer legfontosabb funkcióit és szemléltetni tudjuk a filmet készítő stáb munkáját támogató intuitív felhasználói felületet.

Hierarchikus objektumalapú és folyamatszemléletű adatbázis modellen alapuló, rugalmas paraméterező környezetben kifejlesztett integrált kórházi információs és szórakoztató rendszer prototípus fejlesztése

A projekt során egy új szoftverfejlesztő környezet kerül kialakításra, melyben bonyolult adatbázis kapcsolatokat igénylő rendszereket, folyamatok mentén, modulokból felépítve lehet elkészíteni egy paraméterező felület segítségével.

Advanced FNPT II MCC jogosított repülőgép szimulátor másodlagos kezelő szerveinek prototípus fejlesztése

A projektben megvalósuló fejlesztés olyan repülőgép szimulátorokban használt kezelőszerveket céloz meg, melyek a másodlagos kategóriába tartoznak.

FNPT II MMC repülőgép szimulátor

A projekt célja olyan repülőgép szimulátorok gyártása, mely azon kívül, hogy maximálisan megfelel a hatóságok által előírt magas szakmai követelményeknek, megfelel a jelenleg még csak ajánlásként definiált jövőbe mutató szimulátor eszközökkel szemben támasztott követelményeknek is.

Elektronikus sidestick

Az NKFI alapból megvalósuló projekt célja, egy új technika kifejlesztésével, a repülőgép szimulátorokban használatos elsődleges kezelőszervek új generációjának létrehozása, melyek megfelelnek az ICAO által újonnan megfogalmazott ajánlásnak, bővítve ezzel az elsődleges kezelő szervek által szimulált paraméterek körét.

Newsletter

Stay up to date with our current news
and developments. We never send
more than 2 emails / month.